Услови за плаќања

Услови за плаќања

 

Клучни услови

Термините со букви што се користат, ќе го имаат соодветното значење што им е дадено во Условите за користење.

1.Нарачување

Општо
 1. Нарачателите плаќаат на Webstrani.mk за да креираат нарачка од страница за понуда на продавачот или прилагодена понуда, користејќи го копчето Нарачај сега
 2. Webstrani.mk соработува со давателите на платежни услуги за целите на собирање на сите плаќања од нарачателите.
 3. На повеќето локации, купувањата на Webstrani.mk може да се направат со користење на еден од следниве начини на плаќање: Кредитна картичка и Банкарски трансфер.
 4. Вашето постоечко салдо на Webstrani.mk автоматски ќе се примени на вашето следно купување..
 5. Се согласувате да добивате фактури и/или потврди за плаќање од Webstrani.mk во електронска форма како PDF документи, по е-пошта или преку Сајтот.
 6. За заштита од измами, неовластени трансакции (како перење пари), побарувања или други обврски, информациите за плаќање во врска со повлекувањата ги собираат Webstrani.mk. Давателите на платежни услуги, исто така, може да собираат други информации што се потребни за целите на обработка на плаќањата за повлекување. Webstrani.mk не е изложен на информациите за плаќање доставени до давателите на платежни услуги и овие информации се предмет на политиката за приватност што се применува на давателот на платежни услуги. Ве молиме погледнете ја нашата Политика за приватност за повеќе информации овде.

2.Спорови и откажувања

Ако поради која било причина ова не успее по користењето на Центарот за резолуција или ако наидете на недозволена употреба на страницата, корисниците може да го контактираат одделот за поддршка на корисници на помош.

Основно
 1. Откажувањето на нарачките може да се изврши на вашиот профил, кога не ги исполнува условите, преку поддршка за корисници или преку Центарот за резолуција по нарачка.
 2. Во случај да наидете на проблем поврзан со услугата дадена во нарачката, ве охрабруваме да ги користите алатките за решавање спорови на страницата за да се обидете да го решите проблемот.
 3. Целокупното пренесување и доделување на интелектуална сопственост на нарачател ќе биде предмет на целосно плаќање и испораката не може да се користи доколку плаќањето се откаже од која било причина.
 4. Ако нарачката е откажана (од која било причина), платените средства ќе бидат вратени на билансот на нарачател.
 5. Ревизиите на испораките може да ги врши продавачот врз основа на концертот  и грижата за клиентите.
 6. Продавачот може да го одредат износот на ревизии што сакаат да ги понудат, вклучувајќи без ревизии.
 7. Барањата за ревизии може да се извршат преку страницата за нарачка додека нарачката е означена како испорачана.

3.Општи услови

Активни нарачки (откако барањата беа доставени до продавачот):

 1. Продавачот доцни и не реагира повеќе од 24 часа додека нарачката е означена како доцна.
 2. Корисниците се навредливи кон другата страна преку закани за низок рејтинг или користење на материјали за нарачки (како што се најавувања, лични информации) едни против други.
 3. Корисниците доставија или вклучија материјали што ги прекршуваат авторските права/заштитни знаци како дел од нивните барања или испораката на продавачот.
 4. Корисникот повеќе не е активен корисник  поради прекршување на Условите за користење или затворање на неговата сметка.

Доставени нарачки (откако продавачот ќе кликне „завршена услуга“ и пред услугата ке биде означена како завршена)

 1. Продавачот го користи системот за испорака за да го продолжи рокот за испорака за да ја заврши бараната услуга без да ја обезбеди конечната испорачана услуга. Забелешка: Повеќе пријавени прекршоци ќе резултираат со трајно суспендирање на вашата сметка.
 2. Продавачот не доставува никакви датотеки и/или доказ за работа поврзан со договорените барања за нарачка. Забелешка: Субјективноста на предметните материјали ќе биде разгледана од нашиот тим за поддршка на корисници.
 3. Продавачот бара дополнителни плаќања, на или надвор од платформата Fiverr, со задржување на конечната испорака на услуги директно поврзани со договорените барања.
 4. Продавачот ја задржува конечната испорака на услуги за подобрени рејтинзи.
 5. Корисници кои го злоупотребуваат копчето Барај ревизии за да добијат повеќе услуги од продавачот надвор од договорените барања.
 6. Корисници кои се закануваат дека ќе остават штетна рецензија за да добијат повеќе услуги од продавачот кои не се поврзани со договорените барања.

Завршени нарачки (откако нарачката е означена како целосна и пред ограничувањето од 7 дена)

 1. Корисниците за кои е пријавено дека користат материјали што прекршуваат авторски права/заштитни знаци по проверка и со доказ.
 2. Корисници кои не купиле права за комерцијална употреба и се пријавени дека ги користеле материјалите комерцијално. Забелешка: Условите за комерцијална употреба се наоѓаат на страницата за услуга на продавачот и не можат ретроактивно да се вклучат откако нарачката е завршена повеќе од 7 дена.
 3. Поддршката за корисници  ќе ги прегледа случаите на манипулација со испорака на нарачки што ги спречува корисниците целосно да го користат нашиот центар за резолуција што овозможи нарачката да биде означена како завршена.

 

4.Рефундирање

 

 1. Рефундирањето на депозитот (т.е. рефундирање директно на вашиот давател на плаќања) може да го изврши нашиот тим за поддршка на клиентите, врз основа на оригиналниот износ на плаќање и валута на нарачката.
 2. За да спречиме измама и злоупотреба, го ограничуваме вкупниот број пати кога корисниците можат да побараат враќање на средствата од давателот на плаќањата, што е предмет на преглед од нашиот тим за поддршка на корисници. Таквите рефундации може да подлежат на дополнителен надомест.

 

LinkedIn
Share